Grind kopen in Roden

Grind kopen in Roden? U vindt bij ons het beste grind. Hier kunt u lezen waar ons grind vandaan komt en hoe en waar het ontstaat.

Het ontstaan van grind

Grind is ontstaan door erosie van water of door ijsmassa’s die zich lang geleden over het aardoppervlak bewogen. Het is door de stroming van de rivieren meegenomen stroomafwaarts. Langs de hele rivier vinden grindafzettingen plaats. Hoe verder stroomafwaarts, hoe kleiner de grindsteentjes zijn. Door het winnen van grind langs de rivieren, het zeven op steengrootte en het wassen, wordt het grind geschikt voor gebruik. Dit noemen we riviergrind. Als grind wordt gevormd door ijsmassa’s noemen we dat glaciaal grind. Deze zijn door Scandinavische ijsmassa’s ontstaan en verspreid. Hierdoor ligt er in het noorden en Oosten van Nederland grind afkomstig uit de Oostzee en Scandinavië. Grind dat is ontstaan door ijs is niet mooi rond gesleten maar hoekig. We spreken van grind als de steentjes tussen de 2mm en 63mm zijn. Kleinere steentjes noemen we zand, grotere stenen noemen we keien.U kunt bij ons direct online bestellen via onze webshop. 

De soorten grind

Grind is in vele kleuren leverbaar. De kleur is afhankelijk van de plaats van herkomst. Wij als specialist hebben de meest gangbare soorten grind uit voorraad leverbaar en afkomstig uit heel EUROPA. Op ons 20.000 vierkante meter, ofwel 4 voetbalvelden grote opslagterrein liggen verschillende soorten en kleuren grind op voorraad.

Wit grind

Het witte grind afkomstig uit Duitsland heeft een heel hoge sierwaarde. Deze soort hebben wij in 4 maten voorradig. Deze grindsoort wordt uit een grindput gewonnen, en heeft een iets meer hoekige vorm dan riviergrind. De kleur van het witte grind is niet spierwit, maar witachtig. Er zullen dus steentjes die iets grijzer, donker, lichter van kleur tussen zitten.

Moraine grind

Een andere populaire soort grind is het . Het bed van een gletsjer wordt de moraine genoemd. Doordat de ijsmassa deze bedding steeds verder afschaaft worden de stenen door de rivier meegenomen stroomafwaarts. Het moraine grind wordt onder andere  gewonnen in de Rijn. Deze grindsoort hebben wij voorradig in vijf verschillende maten.

Flagcorn

Een heel bijzondere grindsoort is de flagcorn. Deze soort erkent zich door de platte steentjes. Flagcorn wordt gewonnen in Duitsland in een put. Deze grindsoort is heel handig op een grindpad, want de stenen rollen niet, en daardoor loopt het makkelijk! Toepassing van Flagcorn kan voor opritten, voetpaden en als sier in uw siertuin. Flagcorn is gemeleerd, overwegend bruinig.

Rond grindvormen

Wilt u grindstenen die ronde vormen hebben en dus makkelijk rollen toch op uw oprit, parkeerplaats, terras of voetpad? Dan kunt u dit stabiliseren door een honingraat grindmat. Deze mat is standaard voorzien van antiworteldoek, onkruid van uit de bodem heeft geen kans!

Over Roden

Roden is een dorp in het noorden van de provincie Drenthe. Het ligt 15 kilometer van de stad Groningen. Het ligt in de gemeente Noordenveld en telt ruim 17.000 inwoners. Het voor de buitenwereld meest bekende fenomeen is de Rodermarkt, 4e dinsdag van september. Deze oorspronkelijke vee- en warenmarkt is uitgegroeid tot een plek waar duizenden mensen van alle achtergronden samenkomen om te genieten van de atmosfeer, optochten en het uitgaanscircuit.U kunt bij ons direct online bestellen via onze webshop. 

Onze openingstijden zijn:

Openingstijden

maandag t/m vrijdag

08:00 uur tot 12:00 uur
12:45 uur tot 17:00 uur

zaterdag:
08:30 uur tot 12:00 uur
april t/m juni op zaterdag van:
08:30 uur tot 16:00 uur
(Let op gesloten ivm de lunchpauze tussen 12- tot 12.45 uur)

U kunt bij ons direct online bestellen via onze webshop. 


Reactie plaatsen

Bestel nu ook direct via onze webshop

Bekijk en bestel direct onze producten nu ook online!